Szent Adalbert Misszió Alapítvány

Kodály Zoltán gyönyörű gondolata: "Az emberek között a legrövidebb távolság a mosoly!"

A Szent Adalbert Misszió Alapítvány 1994. évi alapítása óta igyekszik a kodályi gondolat szellemében tevékenykedni.

Alapítványunk tevékenysége több területre terjed ki:

  1. Országosan is ismert és elismert tevékenységünk a határon túli magyar gyerekek támogatása. Kezdetben az erdélyi gyerekeket támogattuk, majd a 2000. év óta a kárpátaljai gyerekeket és ifjúságot támogatjuk. Kárpátalján - a határ közeli Beregszász-Sárosoroszi térségében - évek óta 3 iskolával tartjuk a rendszeres támogatási kapcsolatunkat. Az Alapítványhoz beérkező adományok legnagyobb részét a kárpátaljai gyerekek támogatására fordítjuk
  2. A Szent Adalbert Plébánia idős tagjainak közösségi életét. a Boldog Gizella Társulatot és a cserkész fiatalokat is támogatja az Alapítvány.
  3. A Misszió az Árpád-házi Szent Erzsébet Fogorvosi Rendelő fenntartásával és működtetésével végzi a Budapest XI. kerület Újbuda 25. sz. felnőtt fogorvosi körzet területi ellátását. A Budapest Főváros XI kerület Újbuda Önkormányzatával kötött "egészségügyi feladat-ellátási szerződés" alapján, a NEAK felnőtt fogászati ellátásra vonatkozó finanszírozási szerződés biztosítja az anyagi szükségleteket nagy részét. A fogászati ellátás keretein belül különös feladatként a szegények és hajléktalanok fogorvosi ellátását is vállalja Missziónk.

Tájékoztató