Média megjelenéseink

Plot Antal, egyházközségünk világi alelnöke, 2024.04.27-én az esztergomi bazilikában vette át egyházmegyénk kitüntetését eddigi áldozatos szolgálatáért, a Szent Adalbert díjat.

Cikk a Magyar Kurírban


Erdő Péter: Sokan a kényelmes megoldást választják, nekünk azonban komoly tanúságtétel a küldetésünk

Erdő Péter bíboros, prímás 2023. szeptember 12-én a Boldog Meszlényi Zoltán Plébániatemplomban mutatott be Veni Sancte szentmisét az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye hitoktatóinak, szolgálatuk gyümölcseiért és a rájuk bízottakért. A liturgián koncelebrált Babos Áron ifjúsági referens és Kelemen László, a főegyházmegye hitoktatási felügyelője, aki összehívta az ünnepségre a hitoktatókat.

Laci atya és Poósné Júlianna hitoktató tanácsai kisgyerekes szülőknek a bizdramagad.hu honlapról. Katt a képre!

Hitátadás és hitoktatás – hogyan segíthetők a családok?

Kötelező hit- és erkölcstan. A szülő a hitoktatást választja. Nem jár templomba, de úgy érzi, ott biztosan jót tanul a gyermeke, mert megismerte az óvodában a hitoktatót és a barátok is azt választották. Esetleg vannak emlékei a gyerekkorából, de ő már nem tanult hittant. Mit adhat a családnak, gyereknek és szülőnek a hitoktatás? Hogyan lehet ezt úgy csinálni, hogy elvezessen a hitre? 

Hogyan vigyük közelebb a gyermekünket Istenhez?

Visszatérő és igen fontos kérdés a hitgyakorló és a vallás felé nyitni szándékozó családok életében egyaránt, hogy hogyan "vezessék be" otthon a vallást a gyermekek életkori sajátosságainak megfelelően. Kelemen László atya, az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Hitoktatási Felügyelőségének vezetője és Poósné Czinege Julianna gyakorló hitoktató javaslataiból, ajánlásaiból készített összefoglalónk a témakör legfontosabb gyakorlati tudnivalóiról ad tájékoztatás és színes ötlettárat.

Az alábbi képre kattintva megtekinthető az április 23. vasárnapi tévéközvetítés videófelvétele.

A Mária Rádió szentmise közvetítései templomunkból

A közvetítések hangfelvétele néhány másodperces hanghibát tartalmazhat.

Meghallgatáshoz KATT a dátumra

Az alábbi képre kattintva megtekinthető az EWTN 2022. november 14-i adásában elhangzott beszélgetés Laci atyával.