ÉVKÖZI 7. VASÁRNAP

2023.02.19

ÉVKÖZI 7. VASÁRNAP


1382. Hirdetéseink    2023. február 19.

1.  Február 22. Hamvazószerda, a húsvétot megelőző szent 40 nap kezdete. Szentmise lesz templomunkban 7-kor, 8-kor és este 6-kor.

2.  Hamvazószerda: szigorú böjti nap, ami azt jelenti, hogy 14 éves kortól nem eszünk húst. 18 éves kortól háromszor ehetünk egyszeri jóllakással 65 éves korig.

3.  A böjti fegyelem alól felmentést kapnak a betegek, illetve azok, akik menzán étkeznek.

4.  Nagyböjt péntekein keresztutat járunk templomunkban 17:15-kor.

5.  Február 24-én pénteken, az esti szentmisén az imperfectum együttes szolgál templomunkban. A szentmise után nagyböjti zenés imaórát vezetnek, melyre szeretettel várnak mindenkit.

6.  Jövő vasárnap országos gyűjtés lesz a katolikus iskolák támogatására.

7.  Nagyböjti lelkigyakorlatos beszéd lesz plébániánkon március 2-án, 3-án és 4-én az esti szentmise keretében, melyet Dr. Török Csaba, főiskolai tanár, az esztergomi bazilika plébániai kormányzója fog tartani.

8. A Személyi jövedelemadóról minden adót fizető állampolgár rendelkezhet, hogy az általa egyébként is befizetett (vagy levont) adójából, a befizetett adó- 

1 %-át a Magyar Katolikus Egyháznak, a másik- 
1 %-ot a Szent Adalbert Misszió Alapítványnak adja át az Adóhivatal.
Kérjük, hogy híveink és ismeretségi körük Egyházunkat és Alapítványunkat ezen az úton is segítsék! Amennyiben az adózó állampolgár erről nem rendelkezik, úgy teljes adója az állami központi költségvetésbe folyik be és még ezzel a kis résszel sem Egyházunkat támogatja.
Emlékeztetőül
a Magyar Katolikus Egyház technikai száma: 0011
a Szent Adalbert Misszió Alapítvány adószáma: 18065530-1-43
HÁLÁSAN KÖSZÖNJÜK GONDOSKODÓ JÓSÁGUKAT, ISTEN FIZESSE MEG!